dj7h27-arch_03_01.jpg4d2069-arch_03_02.jpg23uzfh-arch_03_03.jpgssuyn8-arch_03_04.jpgi5vl0u-arch_03_05.jpgv7tqdr-situace.jpg

dům Říčany

V jedné části domu bydlí rodiče, ve druhé děti a jejich děti. Dětí je čím dál více, a tak je potřeba zvětšit obytné prostory. Stávající dům sedí ve svahu, mladší generace potřebuje rošířit dispozici, ale obývá vyšší patra. Zároveň je potřeba přistavět garáž, terasu, přístup na zahradu - to vše v horní části domu. Nová přístavba propojí starý objekt s ulicí přímým vstupem se zádveřím, u vstupu naváže garáž, obytná část pokračuje logicky jako zahradní trakt. V přízemí vznikne pod garáží krytý venkovní prostor pro společná setkání. 
Nová přístavba je koncipována jako jedna masivní opěrná zeď, která chrání křehkou dřevostavbu vůči příjezdové cestě. Dřevěná část se tedy může směle otevřít velkými okny do zahrady a čerpat její energii. Vůči slunci jsou okna chránena dřevěnými žaluziemi. 

projekt: 2010/2012
realizace: 2013/2016
typ projektu: přístavba a přestavba domu
místo: Říčany, Česká republika