2mm6jq-interier_01_01.jpgylixj1-interier_01_02.jpg9iu77c-interier_01_03.jpgm79chh-interier_01_04.jpgh625qe-interier_01_05.jpgq011tx-interier_01_06.jpgrj2xte-interier_01_07.jpg

byt Vysočany

Byt v přízemí vysočanského domu z 50.let byl ve špatném stavu. Kuchyně i koupelna byly zastaralé, střední hala byla úplně tmavá, neprosvětlená a odkázaná na umělé osvětlení, podlahy byly zničené. Z bývalé kuchyně vznikla pracovna a místo koupelny vznikl kuchyňský kout s přímou návazností na jídelnu ve středním traktu. Propojením střední haly bez oken s obývacím pokojem a kuchyní vznikl mnohem světlejší a příjemnější prostor. Ten je navíc nově sjednocen dřevěnými dveřmi a vodorovnou světelnou lištou v úrovni zárubní. Z nejtmavšího kouta původní vnitřní haly vznikly ještě dvě malé místnosti: komora a sklad přístupné z jídelny. Obývací pokoj a ložnice zůstaly na původním místě. V bytě je dálkové vytápění, při rekonstrukci byly pouze staré radiátory vyměněny za nové. Nově se dělaly rozvody elektřiny a rozvody ZTI a veškeré podlahy. Koupelna a wc jsou velkoformátovými obklady laděny do černé a bílé, kuchyně dostala dlažbu i obklad s geometrickým vzorem korespondující s dubovo-černou kuchyňskou linkou. Celková barevnost interiéru je vzhledem k malému počtu oken koncipována do světlých odstínů. Mobiliář byl převážně vybrán z nábytkové řady Stockholm (IKEA). Do předsíně jsou navrženy vestavné skříně na míru (botník na stěně proti vstupu a hluboká šatní skříň naproti dveřím do jídelny) s integrovanou lavicí a velkoplošným zrcadlem pro optické rozšíření místnosti - vše v materiálu dýha dub.

projekt: 2014/2015
realizace: 2015
typ projektu: interiér bytu
místo: Praha, Česká republika
foto: Juliana Vlčková