qg5ktc-int_02_01.jpg9b6dor-int_02_02.jpgxw00mb-int_02_04.jpgmnpx1y-int_02_05.jpgpblwfb-int_02_06.jpgaoj70g-int_02_07.jpgzjsntq-int_02_08.jpggh8l69-int_02_09.jpgu3146i-int_02_10.jpgyabhnp-int_02_11.jpgep5wfn-int_02_12.jpg

byt Letná

Prostorný byt o rozloze 165m2 ve vyšším patře funkcionalistického činžovního domu v Praze na Letné prošel kompletní rekonstrukcí. Dispoziční řešení zůstalo téměř původní: oddělená kuchyně je orientovaná do dvora, aby její provoz nerušil ostatní místnosti, obývací pokoj, pracovna a dětský pokoj si užívají krásných výhledů pásovými okny, ložnice se šatnou rovněž v dvorním traktu má klid na odpočinek.
Dům z přelomu 30.a 40.let 20.století je vytápěn centrálně podlahou, tento stav zůstal zachován. Nášlapné vrstvy podlah však nebyly v dobrém stavu a musely být v celém bytě vyměněny za nové. V obytných místnostech byly použity dubové parkety, v kuchyni šedé marmoleum. Koupelna umístěná ve střední části dispozice dostala nový jednotný vzhled - na podlaze i stěnách byla použitá šedá cementová stěrka pandomo. Zařizovací předměty byly vybrány tak, aby vyhovovaly vysokým nárokům klientů na čistotu designu. 
Vybavení nábytkem probíhalo postupně, v první fázi byla dokončena knihovna v jídelně ve středním traktu, šatní skříně dětských pokojů a v předsíni, skříňky v obývacím pokoji a koupelně. Později přibyla kuchyně a jídelní stůl (od Terezy Froňkové) a šatna v ložnici (od Štěpána Abta). 

projekt: 2007
realizace: 2008
typ projektu: interiér bytu
místo: Praha, Česká republika
foto: Jakub Vlček